sunnuntai 11. elokuuta 2013

Mansikka-Marianne kakku







Pohja:
150 g digestive keksejä
75 g voita

Mariannekerros:
200 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
1 pss Marianne Crush -rouhetta
sokeria oman maun mukaan
4 kpl liivatelehteä

Mansikkakerros:
200 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
3 dl mansikkaa
4 kpl liivatelehteä
sokeria
pari rkl sitruunan mehua

koristeeksi tuoreita marjoja ja sulatettua valkosuklaata

18 - 20 cm irtoreunavuoka

Vuoraa irtoreunavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja voisula, painele tiiviisti irtoreunavuuan pohjalle. Anna levätä jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.

Valmista ensin Mariannekerros. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, Mariannerouhe ja sokeri. Kiehatuta tilkka vettä (noin pari rkl) ja liuota liivatteet siihen. Sekoita ohuena nauhana juustomassaan kokoajan sekoittaen. Levitä juustomassa pohjan päälle ja anna hyytyä ainakin puoli tuntia ennen seuraavan kerroksen tekemistä.

Valmista mansikka kerros muuten samoin kuin Marianne kerros, mutta soseuta manskat sauvasekoittimella ja sekoita massaan. Kiehauta vesitilkan sijaan sitruunamehua ja liota liivatteet siihen. Anna hyytyä yön yli ennen kuin irrotat kakun vuoasta.

Koristele tuoreilla marjoilla ja sulatetulla valkosuklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti