Botten:
100 g smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl (mandelmjöl passar utmäkt)
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 ägg
Fyllning
1 dl koncentrerad flädersaft (finns åtminstone på stocka)
200 g Philadelphiaost
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
Dekoration
färska bär
ätbara ekologiska blommor
Börja med att smörja och bröa en form med löstagbar botten, (ca 24 cm).
Smält smöret och blanda alla torra ingredienser till bottnen. Rör ner det smälta smöret och slutligen ett ägg i taget. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt iugnen 175 grader, ca 18-20 minuter.
Vispa philadephiaosten, socker och vaniljsocker till en jämn smet och rör därefter ner äggulorna en i taget.
Vispa grädden hårt och blanda ner flädersaften och de mosade jordgubbarna och vänd ner i smeten. Häll smeten över bottnen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti