maanantai 17. lokakuuta 2011

Fläder cheesecake




Botten:
100 g smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl (mandelmjöl passar utmäkt)
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 ägg

Fyllning
1 dl koncentrerad flädersaft (finns åtminstone på stocka)
200 g Philadelphiaost
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar

Dekoration
färska bär
ätbara ekologiska blommor

Börja med att smörja och bröa en form med löstagbar botten, (ca 24 cm).
Smält smöret och blanda alla torra ingredienser till bottnen. Rör ner det smälta smöret och slutligen ett ägg i taget. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt iugnen 175 grader, ca 18-20 minuter.
Vispa philadephiaosten, socker och vaniljsocker till en jämn smet och rör därefter ner äggulorna en i taget.
Vispa grädden hårt och blanda ner flädersaften och de mosade jordgubbarna och vänd ner i smeten. Häll smeten över bottnen.

Täck över tårtan och ställ den i frys minst 4 timmar. Ta fram tårtan ca 20 minuter innan serveringen och dekorera med färska bär och t.ex. ätbara ekologiska blommor.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti