perjantai 11. marraskuuta 2011

Porkkana-Cup Cakes






Taikina

200 g Porkkanaraastetta
2,5 dl Öljyä
250 g Sokeria
3 Munaa, keltuaiset erillään
3 rkl Maitoa
100 g Mantelirouhetta
200 g Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
Kanelia ja kardemummaa oman maun mukaan

Kuorrutus

200 g Tuorejuustoa
90 g Suolatonta voita
300 g Tomusokeria

Koristeeksi nonparellia ja marsipaanikukkia

Raasta raaka porkkana raasteeksi. Laita uuni lämpiämään 190 asteeseen. Vatkaa sokeri ja öljy sähkövatkaimella "vaahdoksi", lisää maito, porkkanaraaste munankeltuaiset ja mantelirouhe. Jatka vatkaamista. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munan valkuiset erillisessä kulhossa kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet taikinaan. Lopuksi nostele varovasti sekaisin valkuaisvaahdon kanssa. Annostele taikina söpöihin muffinivuokiin ja paista uunissa senaikaa että vaikuttavat kypsiltä. Liian kauan paistettuna niistä tulee kuivakoita, vältä siis sitä!

Valmista sitten kuorrutus. Vatkaa tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi vaahdoksi keskenään. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Levitä kuorrutetta muffinien päälle ja koristele sokerikukilla ja nonparelleilla.

Nam hyvää!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti