sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Mustikkarahkapiirakka



150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 prk rahkaa
1 prk kuohukermaa
200 g mustikoita
sokeria

Voitele ja korppujauhota noin 26 cm vuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita taikinaksi. Painele vuuan pohjalle jauhoitetuin sormin ja esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja maun mukaan sokeria. Sekoita mustikat varovasti joukkoon etteivät ne rikkoudu kokonaan. Paista noin 30 minuutta 200 asteessa. Anna jäähtyä. Tarjoile jääkaappikylmänä. Slurps!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti