lauantai 3. joulukuuta 2011

Suklainen Tassukakku





Pohja

3 munaa
3 dl Sokeria
150g Voita
1,5 dl Vehnäjauhoja
75 g Mantelirouhetta
1,5 dl Tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl Vaniljasokeria
1,5 tl Leivinjauhetta

Täyte

2 prk Ranskankermaa
300 g Taloussuklaata, Fazer

Kuorrute

260 g Valkosuklaata
3 dl Kuohukermaa
3 Liivatelehteä

Koristeet sulatettua tummaa suklaata

Vuoraa 24 cm irtoreunavuoka leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja vatkaa joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Paista pohjaa 175 asteessa noin 30 min. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja halkaisen sen jälkeen kahteen osaan täyttämistä varten.

Valmista seuraavaksi täyte. Sulata taloussuklaa ja vatkaa sähkövatkaimella ranskankermaan. Anna jähemttyä hetki jääkaapissa ja vatkaa lisää, niin että täyte muuttuu kuohkeaksi ja vaaleaksi. Levitä täyte kakkuun ja laita kanneksi päälle toinen puoli. Anna vetäytyä jääkaapissa kuorrutteen valmistamisen ajan.

Sulata valkosuklaat kuorrutetta varten. Laita liivatteet likoamaan kylmään vetee. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita hieman jäähtynyt suklaasula kermaan. Kiehauta tippa vettä ja liouta liivatteet siihen. Vatkaa kuorrutteeseen. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa kunnes se on tarpeeksi kiinteää levitettäväksi. Päällystä kakku sillä. Koristele tummasuklaa tassuilla. Vuh vuh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti