keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Pekaanipähkinä-Kookoskakku





Pohja

200 g Voita
3 dl Sokeria
3 Munaa
1,5 dl Kookoshiutaleita
70 g Pekaanipähkinää rouhittuna
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
2 dl Kermaa

vuuan voiteluun korppujauhoja ja voita

Kuorrute

400 g Philadelphiatuorejuustoa
100 g Voita
9 dl Tomusokeria
Kanelia

Päälle 125 g Pekaanipähkinää

Voitele ja korppujauhota 26 cm kakkuvuoka. Sekoita kuivat aineet, paitsi sokeri, keskenään.Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Yhdistä munavaahto kuiviin aineisiin varovasti. Sekoita joukkoon voisula ja kerma. Kaada vuokaan ja paista reilu tunti. Kokeile hammastikulla kypsyyttä ennen kuin otat kakun uunista. Jos tikkuun jää taikinaa, ei ole valmista.

Irrota kakku vuuasta ja kumoa jäähtymään siksi aikaa kun teet päällisen. Kakun tulee olla melko kylmä ennen päällisen levttämistä. Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto, tomusokeri ja kanelia maun mukaan kuohkeaksi sähkövatkaimella. Halkaise kakku ja levitä runsaasi kuorrutetta väliin. Nosta toinen puoli kanneksi ja levitä loput kuorrutteesta tasaisesti kakun päälle. Koristele kokonaisilla ja rouhituilla pekaanipähkinöillä. Ohje on Pirkka lehdestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti