maanantai 30. heinäkuuta 2012

Mansikkalimekakku Marialle



Rakkaalla Marialla on syntymäpäiväkekkerit. Sitten pitää tehdä kakkua pitsan kaveriksi!

Pohja

1 pötkö Mantelimassaa
2 kpl Munaa
40 g Voita
1/2 dl Jauhoja
1 tl Leivinjauhetta

Täyte

1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
2 munaa
1/2 dl Sokeria
200 g Valkosuklaata
5 kpl Liivatelehteä
2 kpl isoa Lime-sitruunaa

Tuoreita mansikoita.

Pinnalle kermavaahtoa, ehkä pari purkkia?
(Vaniljakreemijauhetta)

Valmista ensin pohja. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi kahteen noin 26 cm irtopohjavuokaan (jos sinulla on vain 1 kpl vuokia, voita paistaa vuorotellen taikinasta kaksi pohjaa. Raasta mantelimassa raasteeksi ja lämmitä mikrossa noin 40 sekuntia. Vatkaa munien kanssa vaahdoksi. Sulata voi ja sekoita se muna-manteliseokseen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita joukkoon. Kaada taikina kahteen vuokaan (tai ensin puolet siitä yhteen). Paista noin 15 minuuttia ja anna jäähtyä kunnolla.

Valmista sitten täyte. Raasta sitruunalimejen kuosi hienoksi raasteeksi ja purista mehu talteen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi puhtaassa kuivassa kupissa. Yhdistä munavaahto ja floravaahto varovasti käännellen. Vatkaa joukkoon valkosuklaa. Purista vesi liivatelehdistä ja liuota kiehutettuun limemehutilkkaan. Vatkaa täytteen joukkoon. Sekoita lopuksi kuoriraaste joukkoon. Kaada puolet täytteestä pohjalle ja asettele halkaistuja tuoreita mansikoita päälle. Nosta toinen pohja päälle ja kaada loput täytteistä perään ja lupota mansikoita täytteeseen. Annan kakun hyytyä peitettynä yönyli jääkaapissa.

Irrota hyytynyt kakku vuuasta veitsen avulla ja päällystä kermavaahdolla. Jos pelko on että kermavaahto lösähtää, voi sitä tuhdistaa vaniljakreemijauheella. purkin kylejstä löytyy annosteluohje ja jos ei niin ehkä 1 iso rkl per purkki kermaa. Sitten vaan kivasti vaikka kynttilöitä pinnalle. Nami nami!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti