maanantai 30. heinäkuuta 2012

Porkkanakakku





4 Munaa
3 dl Sokeria
3 dl Vehnäjauhoja
3,5 tl Leivinjauhetta
2 tl Kanelia
2 tl Vaniljasokeria
4 kpl Porkkanaa
100 g Mantelirouhetta
1 dl öljyä

Kuorrutus

450 g maustamatonta Philadelphia juustoa
6,5 dl Tomusokeria
180 g Voita

Vaaleanpunaista marsipaania tai valmiita kukkia, nonparelleja.

Riko munat kuivaan, puhtaaseen kulhoon huoneenlämpenemään. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Pingota noin 26 cm irtoreinavuoan pohjaan leivinpaperi. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi sokeri). Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja kuiva-aineseos varovasti käännellen. Lopuksi sekoita joukkoon öljy. Paista pohjaa noin 50 minuuttia. Jos tuntuu että palaa pinnasta laita vaikka alalämmölle loppuajasta. Puutikulla voi kokeilla kyspyyttä - kyspä silloin kun tikkuun ei jää taikinaa!

Pohjan jäähtyessä valmista kuorrute. Vatkaa voi ja tomusokeri massaksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Laita hetkeksi jähmettymään jääkaappiin. Halkaisen jäähtynyt pohja ja levitä kuorrutetta väliin. Nosta toinen puolikas päälle ja päällystä kakku kauttaaltaan kuorrutteella. Voit valmistaa pieniä korestekukkia marsipaanista, tai ostaa valmiita kukkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti