keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Punaisilla marjoilla somistettu valkosuklaakakku





Pohja:

100 g venhäjauhoja
puoli tl suolaa
6 isoa munaa huoneen lämpöisenä
150 g kidesokeria

Täyte:

4 dl kuohukermaa
250 g valkosuklaata
125 g tuoreita vadelmia
125 tuoreita mansikoita paloiteltuna

(koristeeksi tomusokeria)

Sulata valkosuklaa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sulanut suklaa. Laita jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele 20 cm irtoreunavuoka. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita suola jauhoihin ja kääntele varovasti muna-sokeriseoksen joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 25 min. Kakun kypsyyttö voi kokeilla puutikulla. Anna kakun jäähtyä kunnolla, ennenkuin irrtotat sen vuuasta. Jos kakku on jääkaappikylmä, se on helpompi halkaista kahteen osaan täyttämistä varten.

Aseta toinen kakkupuolikas tarjoiluvadille. Levitä  1/3 täytteesstä ja puolet marjoista väliin ja nosta toinen kakkulevy kanneksi. Päällystä kakku täytteellä ja koristele lopuilla marjoilla, halutessasi tomusokerilla. Tarjoile viileänä!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti