maanantai 24. joulukuuta 2012

Karpalo-Suklaakakku






Pohja:

4 munaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
100 g mantelirouhetta
100 g tummaa suklaata
150 g kuivattuja karpaloita
200 g voita
2 dl maitoa

Täyte:

300 g ranskankermaa
200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa

 Kuorrutus:
 
300 g tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa
50 g voita

Koritseet:
pussillinen Pirkka marja-gojimarja sekoitusta
100 g valkosuklaata

Vuoraa syvä uunipelti huolellisesti leivinpaperilla. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Riko huoneenlämpöiset munat puhtaaseen kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja mantelirouhe keskenään. Paloittele 100 g suklaata rouheeksi. Sulata 200 g voita. Sekoita munavaahtoon kuiva-aineseos ja maito varovasti, kumpaakin vähän kerrallaan vuorotellen. Lisää sitten joukkoon kuivatut karpalot ja suklaa, lopuksi hieman jäähtynyt rasva. Paista uunissa noin 15 min, kunnes taikina on kypsää. Anna jäähtyä mieluiten jääkaappikylmäksi.

Valmista täyte: sulata 200 g tummaa suklaata mikrossa. Sekoita joukkoon ranskankerma. Vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on kuohkeaa. Kuohukermaa voi lisätä sen mukaan, kuinka jäykkää seoksesta tulee. Se saa olla samettisen pehmeää ja helposti levittyvää. Anna jäähtyä jääkaapissa noin 20 min. Kokeile vielä rakenteen pehmeys ja lisää tarvittaessa kermaa.

Leikkaa jäähtynyt kakkulevy puoliksi. Nosta toinen puoli tarjoiluvadille ja sivele täyte päälle. Nosta toinen puoli kanneksi. Anna olla jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat kuorrutteen. Sulata voi kattilassa ja paloittele 300 g suklaata joukkoon, anna sulaa hieman ja lisää kerma. Varo polttamasta! käytä miedointa lieden lämpöä. Sekoita kiiltävän tasaiseksi ja anna jäähtyä noin 20 min


Levitä jäähtynyt kuorrutus varovasti kakulle, varo valumista. Korista marja-gojimarjaseoksella ja sulatetulla valkosuklaalla. Säilytä jääkaapissa, mutta anna lämmetä huoneenlämmössä enne tarjoilua noin 45 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti