sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Vuohenjuusto-Pinaatti piirakka



Uunpellillinen

Pohja:

2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
250 g voita
1 dl maitoa

Täyte:

300 g pakastepinaattia
200 g vuohenjuustoa
70 g juustoraastetta
200 g creme fraichea
2 dl täysmaitoa tai ruokakermaa
1 dl ruohosipulia
1 ruukku tuoretta basilikaa
2 punasipulia
4 munaa
mustapippuria, suolaa


Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää lopuksi juustoraaste ja rasva. Sekoita monitoimikoneessa tai taikinakoukuilla tasaiseksi massaksi. Lisää kylmä maito koneen käydessä. Kauli taikina jauhoja apunakäyttäen koko leivinpaperiarkin peittäväksi levyksi ja paista syvällä uunipellilla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Kuullota sipuli pannulla öljyssä. Lisää pinaatti, hienonnettu ruohosipuli ja hienonnettu basilika, älä paista liikaa. Sekoita munat, kerma/maito ja creme fraice kulhossa. Paloittele vuohenjuusto joukkoon pieniksi paloiksi leikattuna. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista 200 asteessa noin 20 min. Lisää pinnalle juustoraaste ja paista vielä 25 min. Leikkaa paloiksi hieman jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti