maanantai 24. joulukuuta 2012

Pekaanipähkinäpiirakka



Pohja:

100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl fariinisokeria
1-2 rkl kylmää vettä

Täyte:

250 g pekaanipähkinöitä
50 g viota
2 dl muscovado- tai fariinisokeria
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
3 munaa

Sekoita pohjan voi, vehjäjauhot ja sokeri tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon vettä vähän kerrallaan jos seos jää murumaiseksi. Painele taikina pyöreän 24 cm piirakkavuuan pohjalle ja esipaista 15 minuuttia uunin alatasolla.

Valitse noin 100 g ehjiä pähkinöitä koristeeksi ja pilko loput rouheeksi. Kiehauta kattilassa voi, sokeri ja siirappi, anna jäähyä noin 10 min. Lisää munat joukkooon yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. sekoita pähkinärouhe täytteeseen ja kaada pohjan päälle. Asettele kokonaist pähkinät piirakan päälle ja paista 175 asteessa 35-40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti