perjantai 21. kesäkuuta 2013

Kinuskinen Mansikka-Raparperi Mascarponekakku









5 munaa
3 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Raparperihillo:

400 g raparperia
2 dl vettä
1 dl hillosokeria
1 tl kanelia

Kinuski:
2 dl kermaa
1 dl fariinisokeria

250 g Mascarpone juustoa
2 dl kermaa
sokeria, vaniljasokeria
(limen mehua)

500 g mansikoita

Valmista ensin hillo. Kuori ja pilko raparperit. Mittaa kattilaan vesi, kaneli ja raparperin palat. Keitä kunnes raparperit ovat pehmeitä. Lisää hillosokeri ja keitä hieman sekoitellen. Nosta kattila liedeltä ja hurauta tasaiseksi sauvasekoittimella. Keitä vielä noin 10 min. Anna hillon jäähtyä jääkaappikylmäksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti käännellen. Levitä taikina syvälle uunipellille ja paista noin 7 min. Anna jäähtyä.

Valmista seuraavaksi kinuski. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä sekoitellen noin 10 min. Jätä kinuski vielä kiehumaan itsekseen sillä välin kun valmistat Mascarpone täytteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen Mascarpone. Mausta limen mehulla ja sokerilla. Anna kinuskin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Leikkaa jäähtynyt kakku pohja kolmeen yhtäsuureen suorakaiteen muotoiseen osaan. Perkaa ja puolita mansikat. Nosta yksi pohjan osa tarjoilualustalle. Levitä Mascarpone vaahtoa, raparperihilloa, mansikoita ja kinuskia väliin. Tee samoin toiselle kerrokselle ja kolmannelle koristele mansikoilla ja kinusikastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti