torstai 13. kesäkuuta 2013

Samettinen Appelsiini-Suklaakakku





Pohja:

2 munaa
2 dl sokeria
50 g mantelirouhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 appelsiinin raastettu kuori
100 g voita

Kostutukseen appelsiinista puristettua mehua

Täyte:
1 prk ranskankermaa
200 g Marabou appelsiinikrokantti suklaata

Kuorrutus:

75 g voita
250 Fazer tummaa leivontasuklaata
0,5 dl kuohukermaa

Koristeet:
kumkvatteja
valkosuklaata
kelta-oranssia strösseliä

Voitele 20 cm irtoreunavuoka ja laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Riko huoneenlämpöiset munat puhtaaseen kuivaan kulhoon ja kaada päälle sokeri. Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Sulata voi mikrossa. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori (varo raastamasta valkoista osaa). Ota talteen appelsiinien mehu pohjan kostutusta varten. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon varovasti kuivat aineet, voisula ja appelsiininkuori. Paista kakkua 20-25 min uunissa tasalämmöllä. Kypsyyttä voit kokeilla puutikulla. Kakku on kypsää kun tikkuun ei jää taikinaa.

Voit valmistaa täytteen jääkaappiin jähmettymään sillä aikaa kun kakku on uunissa. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Vatkaa sähkövatkaimella voimakkaasti vaahdoksi ranskankerman kanssa.

Anna kakun jäähtyä täysin ennen leikaamista kahtia, mielellään jääkaappikylmäksi. Leikkaa kakku kahtia ja kokoa vadille, josta aijot tarjoilla kakun. Kostuta pohja appelsiinimehulla. Ota kuorrute jääkaapista ja vatkaa vielä voimakkaasti sähkövatkaimella muutama minuutti. Levitä kuorrute pohjalle ja nosta kanneksi toinen puoli kakusta. Kostuta myös toinen puoli kevyesti mehulla. Laita jääkaappiin odottamaan kuorrutusta.

Lämmitä kattilassa kerma ja sulata voi siihen miedolla lämmöllä. Lisää joukkoo suklaa paloina sitä mukaa kun se sulaa. Anna kuorrutteen jäähtyä sekoitellen ennen levittämistä. Voit jäähdytellä sitä myös kylmävesihauteessa. Levitä kuorrute varovasti kakulle ja reunoille. Koristele ja nauti!!!

Kakku kannattaa ottaa huoneen lämpöön noin 15-20 min ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti