torstai 20. kesäkuuta 2013

Limetti-Valkosuklaakakku





Pohja:
4 Munaa
3 dl Sokeria
3 dl Vehnäjauhoja
3,5 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
4 limen kuori raastettuna ja mehu
100 g Mantelijauhetta
1 dl öljyä

Täyte/kuorrute:
3 kpl Panda- valkosuklaalevyä
2 prk Ranskankermaa
2 Limetin kuori raastettuna ja mehu

Pese limetit huolella. Raasta kuori ja ota mehu talteen. Riko munat kulhoon ja kaada päälle sokeri. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munavaahtoon kuivat aineet ja limen kuori sekä mehu, lopuksi öljy. Sekoita ja kaada taikina 20 cm irtoreuna vuokaan. Paista pohjaa 40-50 min, seuraa vähän ettei se pala. Voit kokeilla kypsyyttä puutikulla.

 Sulata valkosuklaa mikrossa. Vatkaa hieman jäähtynyt suklaa ranskankerman kanssa sekaisin vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon limetin kuoriraaste ja mehu. 

Halkaise jäähtynyt kakku ja levitä 1/3 täytteestä väliin. Nosta toinen puoli kanneksi päälle ja päällystä lopulla täytteellä. Voit halutessi laittaa väliin ja päälle tuoreita marjoja, esim vadelmia. Kakku on koristeltu muutamalla kuivahtaneella viinirypäleellä olimme mökillä ja muuta ei ollut tarjolla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti