Deg:
1 ägg
1 dl socker
100 g smör
2 dl glut.fri mjölblandning (jag har använt mig av Sempers grova mix)
2 tsk bakpulver
Fyllning:
4 dl bär
2 dl kvarg/Alpro Soja -jogurt/turkisk jogurt/gräddfil
1/2 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Rör smält smör och socker pösigt. Tillsätt ägget.
Blanda mjöl och bakpulver i smeten. Tryck ut degen i en smord (bröa med t.ex. kokosflingor om du känner för det) pajform.
Tillsätt bären i formen, blanda ihop resten av fyllningen och häll på bären.
200 grader/20-30 min.
Servera med vaniljglass eller vaniljmousse ( detta gör du genom att vispa 1 dl grädde, 2 dl turk på burk, 1 msk vaniljsocker)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti