tiistai 19. heinäkuuta 2011

Marjoilla somistettu valkosuklaakakku

Pohja:

200 g Piparkakkuja
100 g Voita

Täyte:

500 g Maitorahkaa
2 prk Flora Vispiä
260 g Valkosuklaata
4 kpl Liivatelehteä
4 rkl Sitruunamehua

Päälle:

200 g Vadelmia
4 dl Vadelmamehua (melko makeaa)
4 kpl Liivatelehteä

Valmista ensin pohja. Asettele halkaisijaltaan noin 24 cm irtoreunavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Murskaa piparkakut muruiksi (voit käyttää myös esim Divestive -keksejä). Sulata voi ja sekoita piparkakun murusten kanssa. Painele tiiviisti vuoan pohjalle.

Valmista seuraavaksi täytemousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita rahkan kanssa tasaiseksi massaksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla teholla vähän väliä sekoittaen. Sekoita suklaasula rahkaseokseen kokoajan vatkaten. Kiehauta sitruunamehu ja liuota liivatelehdet (joista on puserrettu vesi pois) sen joukkoon. Kaada mousseen ohuena nauhana kokoajan vatkaten. Levitä mousse pohjan päälle ja anna hyytyä kelmun alla mielellään yön yli.

Viimeisenä koristelu. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Asettele vadelmat kakun päälle. Kiehauta mehu ja liuota liivatelehdet joukkoon. Anna mehun jäähtyä ennenkuin kaadat sen pikkuhiljaa vadelmien päälle. Peitä kelmulla ja anna hyytyä vähintään kolme-neljä tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti