maanantai 22. elokuuta 2011

Höstig Kantarellpaj

Pajdeg
3 dl sojamjöl
150 g smör
1 ägg

Fyllning
200g förvällda kantareller
1 lök
matgrädde (sojagrädde)
salt, peppar, 1/4 buljongtärning (gärna ekologisk)
(maizena till redning)
riven Västerbottenost
smör att steka i

Börja med att göra degen. Rör ihop alla ingredienser, låt degen vila en stund i kylen. Smörj en pajform, tryck i degen och förgrädda i ca. 10min.

Stek lök och kantarellerna i smör. Tillsätt kryddor, matgrädde och en liten bit buljongtärning. Red med Maizena i fall att stuvning blir rinnig.

Häll svampstuvningen i pajformen och strö över riven Västerbottenost.
Grädda i 220 grader 30 minuter. Servera med en god sallad och ett glas rödvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti