tiistai 9. elokuuta 2011

Mansikka-Vadelmakakku

Pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia


Täytemousse:
6 dl kuohukermaa
400 g philadelphia tuorejuustoa (maustamaton)

Kerros 1
1 ½ liivatetta
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä

Kerros 2
3 liivatetta
250 g mansikoita
½ dl sokeria

Kerros 3
3 liivatetta
250 g vadelmia
½ dl sokeria

Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto (juusto kannattaa eka vatkata yksinään jotta sen rakenne menee "rikki", niin se sekoittuu paremmin kermaan). Jaa vaahto kolmeen yhtä suureen osaan.

Kerros 1

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ensimmäiseen vaahtokolmannekseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia ennen seuraavaa kerrosta.

Kerros 2

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Kuumenna sose kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen vaahtokolmannekseen hieman jäähtynyt liivate-mansikkasose a ja sokeri. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa jälleen n. 15 minuuttia.

Kerros 3

Toimi kuten mansikkatäytteen kanssa. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele valkosuklaalastuilla ja tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti