sunnuntai 28. elokuuta 2011

Täyteläinen Minttusuklaakakku




Pohja

2 munaa
2 dl Sokeria
100 g Voita
1 dl Vehnäjauhoja
50 g Mantelirouhetta
3/4 dl Tummaa kaakaojauhetta
1 tl Vaniljasokeria
1 tl Leivinjauhetta

Täyte

1 prk Ranskankermaa
200 g Minttukrokanttisuklaata
75 g Tumma suklaata
100 g Maustamatonta tuorejuustoa
1/2 Liivatelehteä

Kuorrute

100 g Voita
250 g Taloussuklaata
1 dl Tomusokeria siivilöitynä

Koristeeksi mantelilastuja ja marsipaanikukkia.

Vuoraa 20 cm irtoreunavuoka leivinpaperilla. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja vatkaa joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Paista pohjaa 175 asteessa noin 20 min. Anna kakun jäähtyä ja halkaisen sen jälkeen kahteen osaan täyttämistä varten. Laita pohjan alapuoli takaisin irtoreunavuokaan.

Valmista täyte. Laita puolikas liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaat miksrossa. Vatkaa ranskankerman ja tuorejuuston kanssa kuohkeaksi.Kiehauta pari rkl vettä ja sulata liivate joukkoon vatkaan hyvin sekaisin täytteeseen. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa ennenkuin kaadat täytteen irtoreunavuokaan. Nosta toinen puoli kakusta kanneksi. Annan hyytyä mielellään yön yli.

Irrota kakku irtoreunavuuasta. Valmista kuorrute: sulata suklaa ja voi mikrossa. Vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri vatkaten. Odota että kuorrute on tarpeaksi jähmeää levitettäväksi. Päällystä kakku suklaalla ja ripottele sivuille koristeeksi mantelilastuja. Päälle voita laittaa halutessasi marsipaanikukkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti