sunnuntai 14. elokuuta 2011

Vadelma-Suklaamoussekakku



Pohja:

1,5 pötköä Domino -keksejä
70 g voita

Suklaamousse:

200 g Taloussuklaata
2,5 dl Kermaa
2 munaa
0,5 dl Sokeria
3 kpl Liivatelehtiä

Vadelmamousse:
200 g Vadelmia
2,5 dl Kermaa
2 Munaa
0,5 dl Sokeria
4 kpl Liivatelehtiä

Koristelu:

Muutama kokonainen vadelma, taloussuklaata

Vuoraa noin irtoreunavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa Dominot ja sekoita sulatettuun voihin. Painele pohjaksi vuokaan, älä kuitenkaan liian tiiviiksi ettei pohjasta tule kovin kova.

Valmista ensin suklaamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa erillisessä kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja lisää suklaasula, vatkaa hyvin sekaisin. Kiehauta pieni tilkka vettä ja luota liivatteet siihen. Sekoita ohuena nauhana mousseen vatkaten. Levitä pohjan päälle ja anna hyytyä muutama tunti.

Valmista sen jälkeen vadelmamousse. Toimi muuten samoin kuin suklaamoussen kanssa, mutta käytä suklaan sijasta vadelmia. Levitä suklaamoussen päälle ja anna taas hyytyä noin muutamia tunteja.

Irrota kakku vuuasta veitsen avulla. Koristele tuoreilla vadelmilla ja sulatetulla suklaalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti