lauantai 27. elokuuta 2011

Pehmeä punajuurikakku






Hempeä punajuurikakku on piristävä muunnelma perinteisestä porkkanakakusta, ja sopii hyvin syksyyn.

Pohja

2 kpl Raakoja punajuuria raastettuna
3 dl Sokeria
100 g Voita
3 Munaa
3 rkl Maitoa
100 g Mantelirouhetta
3 dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Kanelia

Kuorrutus

180 g pehmeää voita
6 dl Tomusokeria
450 g Philadelphia tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
Marsipaanikukkia

Voitele ja korppujauhota noin 24 cm irtoreunavuoka. Kuori ja raasta punajuuret. Vatkaa sulatettu voi ja sokeri kulhossa, lisää munankeltuaiset vatkaten kokoajan. Jätä valkuaiset odottamaan omaan kippoonsa. Sekoita joukkoon maito ja punajuuriraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovasti taikinan joukkoon. Paista pohjaa 190 asteessa noin 40 minuuttia. Kokeile hammastikulla kypsyys: pohja on kyspä kun tikku pysyy puhtaana. Halkaiset jäähtynyt pohja täytettä varten.

Sekoita seuraavaksi kuorrutus. Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri. Vatkaa joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Värjää vaaleanpunaiseksi karamellivärillä tai punajuuren nesteellä. Sivele kuorrutusta kakun väliin ja nosta toinen puolikas päälle. Sivele loppu kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Koristele valkoisilla ja vaaleanpunaisilla marsipaanikukilla. Voit halutessasi ripottaa tomusokeria päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti